Araçlarını daha sürdürülebilir hale getirmenin yollarını araştıran Skoda, tedarik zincirlerini kısaltmaya ve diğer endüstrilerin yan ürünlerinden yararlanmaya yardımcı olabileceğini söylediği bir çift yeni iç malzeme geliştirdi.
Skoda, şeker pancarı hamurundan yapılan ilk malzeme için şimdiden bir patent başvurusunda bulundu. Şirket, hamuru boyamak için özel bir işlem kullandığını ve bunun daha sonra iç mekan için tasarım vurguları oluşturmak için kullanılabileceğini söylüyor.
Daha da iyisi pancarlar, Skoda’nın Çek Cumhuriyeti’ndeki Mlada Boleslav genel merkezinin yakınındaki Dobrovice’den geliyor. Bu durum, hammaddenin fabrikaya götürmenin daha az CO2 yaydığı anlamına geliyor.
İlginizi çekebilir
İkinci ürün henüz araştırma aşamasında ama bir tür kamış otu olan miscanthus kullanıyor. Çim hızla büyür ve yol boyunca CO2’yi hapsediyor. Yine, Skoda bir yan üründen yararlanıyor, çünkü çim genellikle biyoyakıt olarak kullanılıyor ve kalıntılar ince parçalara ayrılabiliyor.
Malzemelerin kalitesini göstermek için Skoda, içini daha görünür kılmak için zemini ve sağ yan kapıları eksik olan bir Octavia yarattı. Pancardan yapılmış ön paneldeki süs parçaları ve kamışlarla süslenmiş kapı kartları ve A-sütunları ile marka, daha sürdürülebilir iç mekanları nasıl yapabileceğini gösteriyor.
Yeni malzemelerin yanı sıra otomobil, The Woolmark Company tarafından onaylanan yüzde 100 yeni yünden yapılmış süs parçaları ve geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılmış kumaşlar da kullanıyor. Tüm bunlar, Skoda’nın kendisini plastik ve deri kullanımından kurtarması için yapılıyor.
Son yorumlar