Avrupa’nın en büyük yeşil inovasyon ve fikir festivali GREENTECH FESTIVAL başlıyor. Bu yıl #TogetherWeChange-Birlikte Değişiyoruz- sloganıyla düzenlenen ve Berlin’deki eski Tegel Havalimanı arazisinde gerçekleşen uluslararası sürdürülebilirlik festivalinin kurucu ortakları arasında yer alan Audi, sürdürülebilirlik konusunda gerçekleştirdiği projelerini tanıtıyor.
Festival süresince ziyaretçiler Audi’nin değer zincirinde sürdürülebilirliği artırmak için geliştirdiği ve uygulamaya koyduğu teknolojiler ve konseptler hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Festival bu yıl bir ilke de sahne oluyor: KOA22. Kadınlara yönelik olarak düzenlenen ilk İK festivali olan KOA22’de sektörün çok sayıda yeteneği buluşuyor.
Audi festivalde ayrıca Audi Sürdürülebilirlik Merkezi- Audi Sustainability Hub- ile başlattığı sürdürülebilirliği her departmana entegre etme yönündeki çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veriyor. Sürdürülebilir bir gelecek için yapılan çalışmaları teşvik eden, sürdürülebilir kalkınma, iklim ve çevre koruma konularındaki fikir ve önerileri bir araya getiren bir platform sunan GREENTECH FESTIVAL 2022, başlıyor.
İlginizi çekebilir
Eski Formula 1 Dünya Şampiyonu Nico Rosberg ile iki mühendis ve girişimci Marco Voigt ve Sven Krüger tarafından 2018 yılında hayata geçirilen ve Audi’nin de kurucu ortakları arasında yer aldığı festivalde, 100’den fazla katılımcı firma, forumlar, paneller ve eğitim kampları gibi etkinliklerle yer alıyor.
Paydaşlarla bir araya gelinebilen bu gibi ortamların Audi için son derece önemli olduğunu söyleyen AUDI AG Strateji Baş Sorumlusu Silja Pieh, “Bilgi alışverişinde bulunmak ve diğer insanların yenilikçi sürdürülebilirlik kavramlarını görmek bizi de zenginleştiriyor. Bu festivalin bizim için bir başka önemli noktası da sürdürülebilirlik konusundaki fikirleri nedeniyle kişilere, kurumlara, şirketlere, girişimlere ve yeniliklere verilen GREEN AWARDS. Ürün Pazarlama Müdürümüz Linda Kurz, bu ödüllerden birine layık görüldü “diye konuştu.
Tedarik zincirinde sürdürülebilirlik
Araca özel karbon emisyonlarını, 2030 yılına kadar, 2018 referans yılına göre kademeli olarak yüzde 40 oranında azaltmak isteyen Audi, bu iddialı hedefe ulaşabilmek için tüm hızıyla çalışıyor. Özellikle tedarik zinciri süreçlerine çeşitli şekillerde müdahale ederek yenilenebilir enerji, düşük karbonlu malzeme ve ikincil malzeme kullanımı sayesinde 2021’de 480 bin tondan fazla karbon eşdeğeri tasarruf sağladı.
Döngüsel ekonomi stratejisiyle, giderek daha fazla kapalı malzeme döngüsü oluşturmayı hedefleyen marka, artık kullanılmayan malzemelerin üretim sürecine yeniden dahil edilmesi konusunda da çalışmalarına ağırlık veriyor. Festivalde bunun en yakın örneğini de sergileniyor: Ortakları Reiling Glas Recycling, Saint-Gobain Glass ve Saint-Gobain Sekurit ile hayata geçirilen pilot projede artık kullanılmayan otomobil camları, Audi Q4 e-tron modellerinin camları için tekrar kullanıma dahil ediliyor.
Karbonsuz üretim tesisleri
Audi, The Mission:Zero adını verdiği çevre programıyla, sürdürülebilir üretim ve lojistik için yol haritasını da belirledi. 2025 yılına kadar üretim tesislerini karbonsuz hale getirmeyi amaçlayan marka, bunun ilk adımlarını da attı. 2018 yılında Brüksel’deki tesisleriyle premium segmentte dünyanın ilk karbon nötr yüksek hacimli üretim tesisi oldu ve Macaristan’daki tesisleri de bu amaca 2020 yılında ulaştı. Ayrıca Audi e-tron GT’nin üretildiği Neckarsulm tesisleri de karbon nötr. Ayrıca Neckarsulm’daki üretim tesisleri, 2019 yılından bu yana atık suyu işleyerek üretim sürecinde kullanıyor.
Audi şarj merkezi
Ziyaretçiler, festival süresince Audi’nin çevre ve sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ilgili örnekleri arasında şarj merkezlerini de yakından tanıma fırsatı buluyor. Kentsel alanlarda hızlı şarj imkânı sunan Audi Şarj Merkezleri’nin sayısını artırmayı amaçlayan Audi, bu merkezlerde kullanılmış lityum iyon pilleri, şarj küpleri için güç depolama sistemleri olarak da kullanıyor. Audi test araçlarından çıkarılan bu piller ikinci ömürlerinde özellikle hızlı şarj istasyonlarında kullanılarak değerlendiriliyor.
Audi Çevre Vakfı projeleri
Festival ziyaretçileri ayrıca Audi Çevre Vakfı’nın -Audi Environmental Foundation- çalışmalarından örnekleri de yakından tanıma fırsatı buluyor: Hindistan yollarına çıkan elektrikli çekçekler, Brezilya’da Amazon bölgesinde elektriği olmayan üç köye yapılan güneş enerjili fenerler, lastik aşınması gibi çevreye zararlı partiküllerin kanalizasyon sistemi yoluyla suya karışmasını önleyen yol drenajında kullanılan akıllı filtreler gibi birçok örnek çalışma ziyaretçilere anlatılıyor.
Son yorumlar